zzp veilig werken

Doe een VCA-cursus voor meer veiligheid inzicht

Geplaatst op

Wil je meer kennis over de veiligheid op de werkvloer of in je eigen praktijk, dan is het erg belangrijk om een bepaalde cursus te doen die jou hierin kan opleiden. Een vca certificaat is je beloning na het behalen van de gelijknamige cursus. Daarmee kun je aantonen dat je een zekere opleidingsniveau hebt als het gaat over de veiligheid garanderen op een werkvloer. Het kan voorkomen dat je als zzp-er ingehuurd wordt op een bepaalde plek en daar zijn natuurlijk allerlei veiligheidseisen actief. Ook is het mogelijk dat jij als professional ingehuurd wordt om de veiligheid te waarborgen en dan helpt een cursus echt heel erg.

Hoe word ik een veiligheidsexpert?

Het is mogelijk om een veiligingsexpert te worden wanneer je een VCA cursus gevolgd hebt. Je krijgt dan het gelijknamige certificaat en kan aantonen dat je daadwerkelijk de kennis bezit over de verschillende veiligheidseisen en de implementatie ervan op de werkvloer. Je kunt de cursus doen op verschillende locaties in Nederland. Mensen die vast in dienst zijn en altijd op dezelfde werkvloer werken, zijn gebaat bij het volgen van de cursus op de werkvloer. Dan zit je dus meteen in de goede context waar ook daadwerkelijk calamiteiten of lichte ongevallen plaats kunnen vinden. Zo sluiten theorie en praktijk goed op elkaar.

VCA- en BHV-cursus goede combinatie? 

Wanneer de VCA-cursus volgt, zal een instructeur je uitleggen wat je allemaal moet doen om de veiligheid op de werkvloer te waarborgen. Wanneer er toch iets mis mocht gaan, dan is het nodig om adequaat actie te kunnen ondernemen. Dat laatste leer je tijdens een BHV-cursus. Zo leer je tijdens de cursus eerste hulp geven, beginnende branden blussen en als het nodig is, kun je ook helpen bij het evacueren van het personeel uit het gebouw. Je kunt je natuurlijk voorstellen dat tijdens een calamiteit er behoorlijk wat paniek kan ontstaan. Een bedrijfshulpverlener zorgt ervoor dat een eventuele ontruiming van het bedrijfspand op een ordelijke wijze gebeurt. 

Gerelateerde berichten

Over ons

In onze teksten nemen we met je door hoe je veiliger kunt werken als zzp’er. Daarnaast behandelen we ook aanverwante onderwerpen waar zelfstandigen hun voordeel mee kunnen doen.

Contactgegevens

Via info @ zzpveiligwerken.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden