zzp veilig werken

Gemakkelijker letselschade vergoed krijgen

Geplaatst op

Helaas komt het in Nederland veel te vaak voor dat mensen te maken krijgen met letselschade. Een ongeluk waardoor letselschade ontstaat kan voorkomen zowel op de werkvloer als in het verkeer. Het kan zo zijn dat een persoon een ongeluk veroorzaakt of dat een werkgever nalatig is geweest bij het naleven van de verschillende veiligheidsvoorschriften. Wat de reden ook is, wanneer je letselschade hebt, dan is dit vaak een ingrijpende aangelegenheid. In deze blog willen we je graag meer vertellen over wat je kunt doen om gemakkelijker letselschade vergoed te krijgen. 

Neem contact op met een letselschadebureau 

Een van de eerste dingen die je kunt doen wanneer je letselschade oploopt, is contact opnemen met een letselschadebureau. Grofweg kun je zeggen dat dit bureau de afhandeling van een letselschadeclaim buiten de rechtbank regelt. Er worden brieven en telefoontjes gepleegd om de claim neer te leggen bij de verantwoordelijke. Het idee van een letselschadebureau is dat je geen geld hoeft te betalen voor hun juridische bemiddeling. Deze kosten worden in de schadeclaim meegenomen. 

Een letselschade advocaat

Een letselschade advocaat helpt je graag om te krijgen waar je recht op hebt: een passende schadevergoeding van je letsel. In sommige gevallen is het handiger om een letselschade advocaat te hebben. Dit is vooral zo wanneer de verantwoordelijke van het ongeval dit niet erkent. Dan kan de advocaat een juridisch traject opstarten en het hele verhaal voor de rechter brengen. Een letselschadebureau kan dit niet voor je doen, maar ze kunnen wel een advocaat voor je regelen. Het hangt dus van de situatie af wat je het beste kunt kiezen. 

Voor de advocaat betaal je wel een tarief. Dat heeft te maken met het feit dat een advocaat niet mag werken zoals een letselschadebureau dit wel mag, namelijk op basis van no cure, no pay. Dus dat je niet hoeft te betalen voor de juridische bemiddeling en ook niet wanneer je de claim niet toegewezen krijgt. 

Wil je meer weten over werken, juridische zaken en interessant nieuws uit de zakelijke markt? Lees dan de teksten op onze site! Blijf ons volgen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

In onze teksten nemen we met je door hoe je veiliger kunt werken als zzp’er. Daarnaast behandelen we ook aanverwante onderwerpen waar zelfstandigen hun voordeel mee kunnen doen.

Contactgegevens

Via info @ zzpveiligwerken.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden