zzp veilig werken

Hoe kan ik beter een startup beginnen?

Geplaatst op

Veel ondernemers hebben een passie voor een idee dat ze hebben opgedaan en willen dit graag realiseren, dus in de praktijk concreet uitwerken. Dat kan allemaal een stuk beter wanneer je advies inwint. In deze blog gaan we je daar een handje mee helpen. Lees snel verder om de tips te ontdekken, om zo jouw passie te sturen met de nodige kennis van zaken. 

Vraag advies aan experts 

Een eigenschap van ondernemers (dat is een van de redenen dat ze succesvol zijn) is dat zo soms toch wel hun eigen plan willen trekken. Dat is natuurlijk heel goed, maar laat ook vooral niet de kennis van experts links liggen. Vooral als het gaat over onderwerpen waar je niet helemaal thuis in bent. Het kan behoorlijk wat frustratie schelen wanneer je jezelf goed laat informeren. Dan start je gewoon een stuk lekkerder. We raden je aan om eens te kijken op hvk-stevens.com. Dit is een bureau dat gespecialiseerd is op fiscaal, juridisch en notarieel terrein. Of je nu net start of een familiebedrijf hebt dat al generaties meegaat, ze zijn er voor je. 

Denk goed na over je uitgaven

Er zijn tol van uitgave die jonge ondernemers doen die eigenlijk niet nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan dure abonnementen op vakliteratuur of abonnementen bij verschillende providers voor de communicatie. Ook dure softwarepakketten worden aangeschaft waar ook goedkopere alternatieven voor zijn. 

Wanneer mensen voor je werken, dan is het slim om een zzp-constructie te hanteren in het begin, wanneer je bedrijf beter loopt, dan kun je hen een jaarcontract aanbieden bijvoorbeeld. Dat is niet alleen sympathiek, dat is ook goed voor de loyaliteit van hen naar je bedrijf toe.

Kun jij het met goedkopere meubels voor je kantoor af, laat het dan niet na om dit te doen. Het is zelfs mogelijk om in de industriële stijl meubels te maken van pallets. Natuurlijk hoef je niet helemaal je kantoor zo te realiseren, maar een aantal vertrekken zou je wel zo kunnen inrichten.

Gerelateerde berichten

Over ons

In onze teksten nemen we met je door hoe je veiliger kunt werken als zzp’er. Daarnaast behandelen we ook aanverwante onderwerpen waar zelfstandigen hun voordeel mee kunnen doen.

Contactgegevens

Via info @ zzpveiligwerken.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden