zzp veilig werken

Is een advocaat verplicht?

Geplaatst op

Het is niet altijd nodig een advocaat te hebben in de meeste gevallen is het wel erg slim. In deze blog gaan we jou wat meer vertellen over waarom je een advocaat zou moeten nemen en wanneer het wel verplicht is. Er zijn natuurlijk allerlei andere situaties die we in deze blog niet bespreken. Wanneer jouw situatie niet in de blog besproken wordt, raden we je aan om contact op te nemen met https://www.ppadvocaten.nl/. We gaan dus gewoon vrolijk even met zevenmijlslaarzen door de verschillende situaties heen.

Problemen met de werkgever

Werken is een belangrijk onderdeel van het leven en op deze manier ook een gebied van zorg wanneer dingen niet goed gaan. Stel je hebt een arbeidsconflict en je wilt hier eigenlijk zo snel mogelijk uitkomen. Misschien kun je niet meer door één deur met je werkgever. Het kan zijn dat je dan een advocaat nodig hebt om het een en ander voor je uit te zoeken. Zeker Wanneer de werkgever jou iets aanbiedt en jij gewoon nog een contract hebben die werkgever. Dan is het erg verstandig om een advocaat te laten kijken naar de verschillende aanbiedingen die een werkgever jou doet. Zo doe je geen toezeggingen waar je later spijt van hebt. Wellicht heb je recht op meer. 

Ook kan het natuurlijk zo zijn dat er een bedrijfsongeval plaatsvindt of dat jij als zzp-er een opdracht bij een partij doet en dat deze gene niet de juiste veiligheidsvoorschriften heeft gehanteerd in het gebouw waarin je werkzaam bent. Ook in dit geval is het erg slim om een advocaat in de arm te nemen. Een advocatenbureau kan jou heel gemakkelijk aangeven welke advocaat je precies nodig hebt in jouw situatie.

Scheiding 

Ga je scheiden van je partner, dan is dit een zeer vervelend proces waarin niet iedereen altijd 100% en met de gedachten goed bij is. Zeker wanneer het gaat over juridische kwesties is het een slimme zet een advocaat in de arm te nemen die jou kan helpen. Wanneer jullie samen kinderen hebben, is het zelfs verplicht een advocaat te hebben, omdat er een ouderschapsplan opgesteld moet worden. Dit is een officieel document. Dit document wordt aan de rechter aangeboden die zich erover gaat buigen. Het is namelijk belangrijk dat alles goed geregeld is voor de kinderen. Zij mogen niet de dupe worden van een scheiding van de ouders.

Strafzaak 

Ben je aangeklaagd voor iets dan Is het slim om een strafrechtadvocaat in de arm te nemen. Deze juridische expert gaat jou zeker goed bijstaan en je verdedigen in het proces. Het is niet verplicht om een strafrechtadvocaat in de arm te nemen, maar het is wel een zeer wijze beslissing, want leken zijn over het algemeen niet goed in staat zichzelf in een rechtszaak te verdedigen. Bij ppadvocaten.nl kunnen ze je zeker meer vertellen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

In onze teksten nemen we met je door hoe je veiliger kunt werken als zzp’er. Daarnaast behandelen we ook aanverwante onderwerpen waar zelfstandigen hun voordeel mee kunnen doen.

Contactgegevens

Via info @ zzpveiligwerken.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden