zzp veilig werken

Voordeliger rijden in een auto. Het is echt mogelijk!

Geplaatst op

Als ZZP’er ben je niet direct the top dog als het gaat om je winst. Daarom is het wel fijn om een auto aan te kunnen schaffen waarmee je goedkoop kunt rijden. Zou het zelfs kunnen gaan om een nieuwe auto? In de blog gaan we het uit de doeken doen!

Private lease

Om een nieuwe auto te kunnen rijden is het noodzakelijk dat je een flinke zak met geld meebrengt naar de dealer. Dit kan ook op een andere manier, namelijk door een auto te leasen. Met private lease is het mogelijk om een nieuwe auto te rijden en toch niet een dikke portemonnee te hoeven hebben. Natuurlijk is het alsnog wel een flinke investering.

Schadeauto

Het klinkt absurd, maar het is wel echt waar: je kunt een jonge auto kopen voor flink wat minder geld, maar dan wel met aardig wat schade. Dit zijn de zogenaamde schadeautos. Je moet dus de auto laten repareren, want met een ingedeukte zijkant bij de klant aankomen, is een bijzonder onredelijk idee. Calculeer de prijs voor het verhelpen van deze schade dan ook in bij je budget. Je kunt online zien welke auto’s met schade je kunt kopen. Zie je er een die je zou willen laten reviseren? Laat dan de foto’s en de schadeomschrijving aan een garage zien. Vergelijk het totaalbedrag, schade en aankoop, met het aankoopbedrag voor een occasion van dezelfde leeftijd, maar dan zonder schade. Zo kom je er achter of een schadeauto werkelijk bij je budget past.

Tweedehandsauto kopen

Om een tweedehands auto te kunnen kopen, is een goed inzicht in je budget nodig. Bij een dealer heb je vaak veel keuze uit verschillende merken. Ga er wel vanuit dat de meeste auto’s van onder de 3000 euro niet bepaald de kers op de taart zijn. Als je de mogelijkheid hebt raden we je aan om iets hoger te gaan zitten. Vraag ook altijd naar het reparatieboekje, waar de geschiedenis van de auto in staat. Wat er tijdens eventuele reparaties gebeurd is.

Gerelateerde berichten

Over ons

In onze teksten nemen we met je door hoe je veiliger kunt werken als zzp’er. Daarnaast behandelen we ook aanverwante onderwerpen waar zelfstandigen hun voordeel mee kunnen doen.

Contactgegevens

Via info @ zzpveiligwerken.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden