zzp veilig werken

Wat is een Assistent controller?

Geplaatst op

Een assistent controller is een persoon die op de financiële afdeling van een bedrijf woont. Het hoofddoel van deze functie is het ondersteunen van de controller, vandaar de naam. De taak van een assistent controller is om de controller te helpen bij het voltooien van taken met betrekking tot budgettering, prognoses en boekhouding. De functie van assistent-controller is een functie op senior niveau die diepgaande kennis vereist met betrekking tot boekhoudpraktijken. Een hoog prestatieniveau plus aanzienlijke relationele vaardigheden zijn nodig om een ​​assistent controller te worden. Veel bedrijven en multinationals huren een assistent controller in voor hun bedrijfsvoering. Ze voeren vaak taken uit die vergelijkbaar zijn met die van een accountant. Het verschil is dat accountants niet alle benodigde kwalificaties hebben om assistent-controllers te worden. Hoewel accountants ook assistent controllers kunnen worden. Het enige wat ze moeten doen is de nodige ervaring en opleiding opdoen om dit te kunnen doen.

Wat maakt de assistent controller anders dan een accountant?

Het verschil tussen de assistent-controller en een accountant is de belangrijkste focus van hun doel. Assistent controllers zorgen ervoor dat het bedrijf haar boekhoudpraktijken strikt naleeft. Ze zullen toezicht houden op de financiën en activiteiten van een bedrijf als geheel. Aan de andere kant zal een accountant verantwoordelijk zijn voor het toezicht op de boekhoudgegevens. Accountants zullen over het algemeen veel meer gericht zijn op het beheren van specifieke taken zoals loonkosten en debiteuren. Houd er rekening mee dat assistent controllers weliswaar boekhoudfuncties uitvoeren, maar niet echt betrokken zijn bij de officiële audit van het bedrijf. Assistent controllers zijn meer gericht op het beheren van meerdere boekhoud gebieden. Indien nodig kunnen ze ook de taken van een controller overnemen, daarom worden ze assistent controllers genoemd.

Is het moeilijk om assistent controller te worden?

De moeilijkheid verschilt meestal per persoon. Het valt niet te ontkennen dat je eerst een aantal dingen moet doorlopen voordat je daadwerkelijk assistent-controller en uiteindelijk controller kunt worden. Om je carrière te starten, moet je een diploma in financiën, boekhouding of economie behalen. Dan moet je zich ook laten certificeren. Dit is zodat je over de juiste referenties beschikt om je expertise te bewijzen. Als je deze dingen eenmaal hebt verworven, moet je nog steeds werkervaring opdoen, omdat je niet meteen na school een baan als assistent controller of controller kunt krijgen. Vaak beginnen mensen meestal eerst als accountant of auditor.

Welke vaardigheden moeten assistent controllers hebben?

Om assistent controllers in staat te stellen hun taken goed uit te voeren, moeten zij beschikken over een verzameling specifieke vaardigheden. Sterke organisatorische en communicatieve vaardigheden zullen de belangrijkste eigenschappen zijn voor assistent controllers om effectief te worden op de werkplek. Gedetailleerd zijn met een groot analytisch vermogen is ook essentieel, aangezien assistent controllers dagelijks veel gegevens zullen verwerken.

Gerelateerde berichten

Over ons

In onze teksten nemen we met je door hoe je veiliger kunt werken als zzp’er. Daarnaast behandelen we ook aanverwante onderwerpen waar zelfstandigen hun voordeel mee kunnen doen.

Contactgegevens

Via info @ zzpveiligwerken.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden